Jurnal Pertanian dan Penternakan Online

Informasi dan jualan produk pertanian, penternakan dan perikanan.

Kursus Cendawan Ke arah Pendapatan Sampingan

Posted by integratedfarm di September 10, 2007

Latihan Intensif Menanam CEndawan
Tarikh : 23hb. September 2007 (Ahad)
Tempat: Shah Alam
Yuran :RM180

Konsep penanaman cendawan yang pihak kami ingin ketengahkan berbeza, tidak perlu modal besar,tidak perlu kawasan luas, tersangat mudah,murah dan efektif.Tiga pilihan yang kami ketengahkan iaitu :
1. 750 bongkah -anggaran pendapatan rm400 -rm 900 sebulan
2. 1500 bongkah – anggaran pendapatan rm750-1800 sebulan
3. 2250 bongkah -anggaran pendapatan rm1100 – rm2700 sebulan

Objektif:
1. Secara sambilan
2. Masa 2 jam sehari diperlukan
3. Modal rendah
4. Pendapatan RM2000-3000 sebulan
5. Kawasan diperlukan 16″x10″
6. Depan rumah@dalam rumah@belakang rumah

Khidmat nasihat yang diberikan:
1. Membuat rak cendawan
2. Penjagaan dan tuaian hasil cendawan
3. Pembungkusan dan membuat rumah cendawan
4. Teknik pemasaran mudah tetapi hasil lumayan
5. Aplikasi teknologi EM pada cendawan
6. TEknik memanjangkan hayat dan kerosakan cendawan dan bongkah

TIDAK PERLU MODAL BESAR, KAMI ADA RAHSIA DISEBALIKNYA UNTUK BERKONGSI DENGAN ANDA..DATANGLAH KURSUS YANG KAMI ANJURKAN UNTUK MEREALISASIKANNYA!!!

DAftar segera: 019-2272127 (hisham)
Note: Team kami sedang proses dapatkan pasaran di Selangor,Perak dan N.Sembilan. Setakat ini market tidak mencukupi dan kami amat memerlukan pengusaha berminat.

3 Respons to “Kursus Cendawan Ke arah Pendapatan Sampingan”

  1. ShamGz _ Nimz said

    Salam,

    En Hisham, tmpg tnya mcmn dgn

    1. pasaran cendawan skrg?

    2. dinegeri mana permintaan plg tinggi?

    3. kaum apa yg plg meminati cendawan?

    4. dan org desa/kota yg minat makan cendawan?

    TQ

  2. Husz said

    Assalamualaikum En Hisham,

    Saya berminat utk memulakan projek tanaman cendawan ini. Tapi saya tak tahu bagaimana untuk mulakan dan bagaimana utk dptkan modal. Insyallah.. sekiranya ada rezeki saya akan mulakan di kg saya di perak.. sekarang saya masih mencari dimana ditawarkan kursus cendawan ini mengikut kelapangan saya

  3. jENet hAnZ aLwiE said

    assalamualaikum…
    en hisham…sy dah lama berminat nak tanam cendawan…
    since tgk majalah 3 dulu…
    yg ada kat tjg malim…
    mcm mana ye kalau saya berminat?
    rasa nak p kursus je…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: